Vaak gestelde vragen

Hoe kom ik de juiste ringmaat te weten?

Als u iemand met een ring wil verrassen, maar je weet zijn/haar maat niet? Het gemakkelijkste is dan is om een ring (van de juiste vinger) te lenen. Als u een ring heeft die goed past rond de juiste vinger dan kan je de juiste maat bepalen door zijn/haar ring op een blaadje papier te plaatsen en met een pen langs de binnenzijde te gaan. Je tekent zo de binnencirkel van de ring. De diameter daarvan is de juiste maat. Twijfel? Kom best even langs.

Indien je twijfelt welke ring te kopen voor de gelukkige, kunnen de volgende tips u helpen om de juiste keuze voor een sieraad te maken:
1. Van welk metaal zijn de sieraden die ze draagt? Goud, zilver of platinum?
2. Wat zijn haar favoriete kleuren of edelstenen?
3. Wat voor type ringen draagt ze? Brede, stoere ringen of juist meer klassieke ringen?
4. Tenslotte, is ook haar levenstijl belangrijk. Als het een actief iemand is, die veel met haar handen doet en werkt, kan een verfijnd ontwerp te fragiel zijn. Een robuust zetting van de edelstenen in de ring is dan wellicht te preferen.

Wat is het verschil tussen wit goud en platina?

Wit goud en platina zien er op het eerste zicht hetzelfde uit. Toch zijn er belangrijke verschillen. Wit goud is van nature licht gelig. Daarom wordt dit bedekt met een dun laagje Rhodium, een zeer hard wit metaal. Dit heet rhodiëren. Na verloop van tijd (1 tot 2 jaar) slijt dit laagje langzaam weg, waardoor het juweel een licht gele tint krijgt. U moet uw juweel dan opnieuw laten voorzien van een laagje Rhodium.
Platina is wit van nature en hoeft dus niet gerhodiëerd te worden. Bovendien is het een enorm hard metaal en daarom veel slijtvaster. Platina behoeft dus ook minder onderhoud dan wit goud.

Wat bepaalt de prijs van een diamant?

De waarde van een diamant is afhankelijk van de 4 C’s: Carat (gewicht), Colour (kleur), Clarity (Helderheid) en Cut (slijpsel). Elke diamant wordt beoordeeld op deze vier eigenschappen.
Karaat is de gewichtseenheid van diamant. 1 karaat = 0.20 gram. Een karaat wordt onderverdeeld in 100 punten. 0.50 ct is dus gelijk aan 50 punten.
Karaat van diamant mag niet verward worden met karaat bij goud, waar het de zuiverheidgraad aangeeft.

 

Hebt u nog een vraag, aarzel niet om contact met mij op te nemen.