Juwelen

Bij mij kan u terecht voor zowel
transformaties van bestaande juwelen als eigen creaties.

HOE ONDERHOUD IK MIJN JUWELEN?

Juwelen zijn gemaakt om de tand des tijd te weerstaan, maar ze vereisen aandacht om hun oorspronkelijke schittering te bewaren.

Met de volgende tips blijven uw juwelen een leven lang als nieuw:

  1. Draag uw juwelen nooit als u zwaar werk moet doen.
  2. Draag uw juwelen nooit als u schoonmaakt. De chemicaliën kunnen het goud aantasten.
  3. Bewaar uw juwelen altijd apart. Zo vermijdt u krassen. Bewaar ze bij voorkeur in de originele doos waarin het juweel werd geleverd.
  4. Reinig al uw juwelen regelmatig.
  5. Laat uw juwelen jaarlijks nakijken door een vakman. Zo voorkomt u losse stenen en schade aan het juweel.

Juwelen met edelstenen hebben een aantal minuscuul kleine hoekjes en kantjes waar vuil en stof zich opstapelt. Dit verminderd na verloop van tijd de schittering van de stenen. Om dit te vermijden moet u ze ongeveer om de maand reinigen:

  1. Maak een sopje van warm water en zeep. Houd bij de keuze van de zeep rekening met het soort edelsteen. Diamant, robijn en saffier zijn harde stenen en kunnen een stevige zeep verdragen. Smaragd, aquamarijn en morganiet zijn brozer en moeten daarom met een zachtere zeep gereinigd worden.
  2. Gebruik een oude, zachte tandenborstel om zeepsop op het juweel aan te brengen en te reinigen. Concentreer u vooral om de zettingen rond de stenen.
  3. Spoel het juweel grondig om alle zeep en vuil te verwijderen. Droog vervolgens met een haardroger of een zachte stoffen doek.

Heb je nog vragen, kijk dan even bij de “vaak gestelde vragen“, of neem gerust contact met ons op.